התרפיה באומנות שמה דגש על התקשורת הבלתי מילולית ולכן מתאימה מגוון רחב של אוכלוסיות ונפוצה מאוד בקרב עבודה רגשית עם ילדים ובוגרים כאחד, לילדים השפה היצירתית נגישה וטבעית ביותר. האומנות מאפשרת נגיעה בתכנים שלעיתים מילים אינן מסוגלות להביען. הדגש בתרפיה באומנות הוא על התהליך של היצירה והחוויה שהמטופל פוגש בזמן יצירה ( גילוי, הנאה, פורקן, תסכול, פתרון בעיות ועוד…) ולא על התוצר, לכן אין צורך בכישרון מיוחד או מניסיון קודם.
ב"דרך הביטוי" אנחנו עובדים בגישה הנקראת האמנות כטיפול (Art as Therapy) – גישה זו מבוססת על ההנחה שעצם יצירת אמנות היא תהליך מרפא. היצירה ותהליך יצירתה עומדים במרכז הטיפול ומתוכם עולות התובנות הטיפוליות. גישה זו מבוססת על ההנחה שפעולה יצירתית מאפשרת העלאת תכנים מהתת מודע ועיבודם, גם ללא עיבוד מילולי. כמו כן, היצירה עצמה היא דרך לביטוי העצמי האמיתי של האדם, ומכאן ליצירתיות ולבריאות הנפשית.
היצירה הינה קבוצתית תוך מתן דגש על היצירתיות האישית של כל אחד, התקשורת המשותפת בין חברי הקבוצה – התחשבות בקו, בכתם צבע שהאחר הניח לפני. בנוסף אנחנו שמים דגש על קשר עין יד, אריכות תנועת היד – אלמנטים החשובים לאיכות הקלדה טובה.
"יכולים יחדיו, בנו הרצון, טובים אנחנו, טוב לנו שבמה לנו עשינו, הצלחה שיהיה כיף" (חברים כתבו)